Creative: Αλλαγή στόχου, σημαντική πτώση των μετοχών

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 08:12

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες, σε χρονικό διάστημα τριών ετών, μετά την ανακοίνωση της διοίκησής της, ότι θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της περισσότερο στην αύξηση των πωλήσεων απ'ό,τι σε αυτήν, της κερδοφορίας της, σημειώνουν οι μετοχές της Creative Technology Ltd., τα προϊόντα της οποίας ανταγωνίζονται το iPod της Apple Computer Inc.

Η Creative, με έδρα τη Σιγκαπούρη, επιδιώκει να χτίσει το μερίδιο της συσκευής αναπαραγωγής μουσικής, στην αγορά, προκειμένου να κερδίσει την αφοσίωση των πελατών, είπε ο επικεφαλής της εταιρείας, Sim Wong Hoo σε συνέντευξή του. Οι μετοχές της εταιρείας, που δεν διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή, λόγω εθνικής εορτής, έχαναν 1,80 δολ. Σιγκαπούρης η μία, ποσοστό 7%, φθάνοντας στα 23,09 δολ. Σιγκαπούρης η μία, στις 11:19' π.μ.

Tην περασμένη Πέμπτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το περιθώριο κέρδους της υποχώρησε στο 27% από 36% που ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν λιγότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, λόγω του κόστους των συγχωνεύσεων, στα 11,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα