Infineon: Μείωση των κερδών το τρέχον τρίμηνο

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 09:13

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών και των πωλήσεών της, εκτιμά ότι θα εμφανίσει το τρέχον τρίμηνο, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Ιnfineon Technologies AG, επικαλούμενη πίεση στη μείωση των τιμών και χαμηλότερη ζήτηση, καθώς οι πελάτες της μειώνουν τα αποθέματά τους.

Τα καθαρά κέρδη, το πρώτο τρίμηνο της χρήσης μέχρι και τον Δεκέμβριο, αυξήθηκαν στα 142 εκατ. ευρώ (185 εκατ. δολ.) ή 19 σεντς ανά μετοχή, έναντι 34 εκατ. ευρώ ή πέντε σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Τα κέρδη της, αυξήθηκαν κατά 118 εκατ. ευρώ, μετά τον διακανονισμό που έκανε με την ProMOS Technologies Inc., της Ταϊβάν.

«Η Infineon προβλέπει συνέχιση της μείωσης της ζήτησης στην αγορά των ημιαγωγών παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου της χρήσης του 2005», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει φέτος το κόστος λειτουργίας της κατά 200 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι, η μεγαλύτερη εταιρεία ημιαγωγών της Ευρώπης, STMicroelectronics NV, ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα, ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο υστέρησαν των προβλέψεων, καθώς οι τιμές ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο. Η εταιρεία είπε, ότι είχε κάνει τις προβλέψεις της υπό την προϋπόθεση ότι το ευρώ θα ήταν στο 1,23 -κατά μέσον όρο- έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 8,3% έναντι του ευρώ και κατά 7,5% έναντι των λοιπών νομισμάτων το τρίμηνο μέχρι και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News. Ενα αδύναμο δολάριο μειώνει τα έσοδα των εταιρειών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά για εξαγωγές, όταν ανταλλάσσεται με ευρώ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Wolfgang Ziebart, 54 ετών, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκησή της τον Σεπτέμβριο, θα μιλήσει με τους οικονομικούς αναλυτές στις 10 π.μ. και με τους δημοσιογράφους στις 11:30' π.μ., ώρα Μονάχου.

Οι μετοχές της Infineon υποχώρησαν το τελευταίο δωδεκάμηνο σε ποσοστό της τάξης του 37%, περίοδο κατά την οποία ο δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, σημείωσε άνοδο 1,5%.

Η εταιρεία παράγει ημιαγωγούς για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και memory chip, που χρησιμοποιούνται στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα