Grant Thornton: Χρηματοδότηση και γραφειοκρατία, τα βασικά προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 16:58
UPD:17:00
Shutterstock

Τα υψηλά ποσοστά οικονομικής αβεβαιότητας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύει η Grant Thornton, σε έκθεσή της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας το 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, η έλλειψη χρηματοδότησης και η γραφειοκρατία εξακολουθούν να αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες δυσκολίας των ελληνικών επιχειρήσεων να ανακάμψουν.

Την ίδια ώρα, η απαισιοδοξία είναι κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας διαρκή μείωση των ποσοστών αισιοδοξίας των Ελλήνων επιχειρηματιών, τα οποία άγγιξαν το -56% το δ’ τρίμηνο του 2016.

Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνεται ότι οι προσδοκίες για την απασχόληση παραμένουν σε σταθερά χαμηλά επίπεδα, ενώ οι προσδοκίες για κερδοφορία δεν παρουσιάζουν κάποια σημαντική μεταβολή και κυμαίνονται κοντά στο 25%.

Στις χώρες της Ε.Ε., η επιχειρηματική αισιοδοξία ανακάμπτει στο 34%, σημειώνοντας αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων. Το αντίστοιχο ποσοστό στις χώρες της Ευρωζώνης ανέρχεται στο 37%, καταγράφοντας άνοδο 10 μονάδων.

Τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα εμφανές στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ολλανδία, όπου τα επίπεδα αισιοδοξίας δέχονται ώθηση από τις προσδοκίες βελτίωσης στα έσοδα και στην κερδοφορία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα