Grant Thornton: Προτεραιότητα η ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 17:38
UPD:17:48
WIKIMEDIA COMMONS/Matt Buck

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επικυρώθηκε η ίδρυση της ομάδας Grant Thornton China Europe Business Group (CEBG), μιας συνεργατικής πρωτοβουλίας επιχειρηματικής ανάπτυξης με στόχο την αξιοποίηση των νεών και σημαντικών ευκαιριών που αναδύονται στην Ευρώπη, μέσω των επενδύσεων από κινεζικές ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις (SOEs).

Διήμερο συνέδριο, με θέμα τη στρατηγική ανάπτυξη και ανάδειξη των νέων διασυνοριακών επιχειρηματικών ευκαιριών που αναδύονται ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη, πραγματοποίησε στα γραφεία της η Grant Thornton, στις 13 και 14 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επικυρώθηκε η ίδρυση της ομάδας Grant Thornton China Europe Business Group (CEBG), μιας συνεργατικής πρωτοβουλίας επιχειρηματικής ανάπτυξης με στόχο την αξιοποίηση των νεών και σημαντικών ευκαιριών που αναδύονται στην Ευρώπη, μέσω των επενδύσεων από κινεζικές ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις (SOEs), μέρος και της πρωτοβουλίας OBOR (One Belt One Road), για τη δημιουργία μεταφορικών διαδρόμων και οικονομικών συνεργασιών. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας CEBG είναι ο International Business Director Grant Thornton China, Πάνος Βόδινας.

Την έναρξη και το καλωσόρισμα του συνεδρίου -στο οποίο συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη από το παγκόσμιο δίκτυο της Grant Thornton αλλά και από τις εταιρείες μέλη του από την Κίνα, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Τουρκία και την Ελλάδα- πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλης Καζάς. Ο κ. Καζάς στάθηκε στην ανάγκη για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, τονίζοντας πως «είμαστε μέλη ενός δυνατού δικτύου και η ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας, θα εμπνεύσει την τοπική ανάπτυξη».

Η Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Zhou Ruojun, κατά την ομιλία της, τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μελλοντικά στοχεύουν στην σταδιακή βελτίωση των Σινο-Ευρωπαικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Σύμφωνα με την Grant Thornton, η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό Σινο-Ευρωπαϊκό κέντρο το οποίο στόχο έχει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες για ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μέσα από την παγκόσμια εμβέλεια του δικτύου, την τοπική τεχνογνωσία και τις ολοκληρωμένες ομάδες στελεχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα