Merrill Lynch: «Σύντομα» η δημιουργία venture στην Κίνα

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 07:46

ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ venture, με την Huaan Securities Co., στην Κίνα, θα προχωρήσει «σύντομα», η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στον κόσμο, από πλευράς κεφαλαίων, Merrill Lynch & Co., σύμφωνα με τον γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου της κινεζικής χρηματιστηριακής, Wu Gaochao.

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα τη συμφωνία», είπε σήμερα ο Wu, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Ο Wu, της Huaan, που εδρεύει στην ανατολική επαρχία της Κίνας, Anhui, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Merrill επιδιώκει να προλάβει την Goldman Sachs Group Inc. και την

Morgan Stanley, που έχουν ήδη δημιουργήσει ventures στην επενδυτική τραπεζική, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης οικονομίας στον κόσμο. Με το να συνεργαστεί με τοπικές χρηματιστηριακές φίρμες, θα μπορέσει να εισπράξει αμοιβές από την εσωτερική πώληση μετοχών και θα αρχίσει να κερδίζει ποσοστά, όταν η Κίνα θα απελευθερώσει την αγορά μετοχών ύψους 435 δισ. δολ., την τρίτη μεγαλύτερη της Ασίας.

«Η στρατηγική των ξένων τραπεζών, είναι να συνεργαστούν με τις μικρές χρηματιστηριακές φίρμες της Κίνας, να αυξήσουν το μερίδιό τους σε αυτές και στο τέλος να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχό τους», ανέφερε ο Xu Yunkai, αναλυτής της Guotai Junan Securities Co., στη Σαγκάη, συμπληρώνοντας: «Οι ξένες επενδυτικές τράπεζες έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και ασκούν πιέσεις στις τοπικές χρηματιστηριακές εταιρείες».

Η Merrill, συμφώνησε να αποκτήσει το 33% του venture με την Huaan, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ασιατικής έκδοσης της «Wall Street Journal». O εκπρόσωπος της Merrill Lynch, στο Χονγκ Κονγκ, R.G. Rosso, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα