Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 10:13
UPD:10:15

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη ύστερα από τα αξιόλογα κέρδη που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Θετικό κλίμα επικράτησε χθες και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με το δείκτη Dow Jones να σημειώνει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 21 Δεκεμβρίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Texas Instruments ανακοίνωσε επιδόσεις καλύτερες των προβλέψεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/26/1007080.htm , ενώ ικανοποιητικά κρίνονται σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Πιο αναλυτικά, η γερμανική εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού SAP ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 29% http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/26/1007108.htm και εμφανίστηκε αισιόδοξη σε ό,τι αφορά την αύξηση των εσόδων της από άδεις κατά την τρέχουσα χρήση.

Τα κέρδη της Air Liquide αυξήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο κατά 18% υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω σε “outperform” από “neutral” την αξιολόγησή της για τη μετοχή της ελβετικής εταιρείας τροφίμων Nestle.

Ωστόσο, προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί η διατήρηση της τιμής του αργού κοντά στα 50 δολάρια το βαρέλι. Την άνοδο των τιμών πυροδοτούν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο στρατιωτικών επιθέσεων στην πετρελαϊκή δομή του Ιράκ εν όψει των εκλογών. Παράλληλα, το ψύχος που έπληξε τις ΗΠΑ αύξησε τη ζήτηση στη μεγαλύτερη περιοχή κατανάλωσης ενέργειας στον κόσμο κατά 16% πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο.

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο σχετικός δείκτης του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε ελαφρώς στις 96 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 96,2 μονάδων το Δεκέμβριο.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.852 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%. Στο Παρίσι, στις 10:07, ο δείκτης CAC 40 είχε διαμορφωθεί στις 3.882,29 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,01%. Ανοδο 0,01% σημείωνε την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη και ο δείκτης Xetra DAX διαμορφούμενος στις 4.234,51 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα