BMW: 6,8% υψηλότερα έσοδα από την πώληση του X3

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 10:14

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 6,8% και σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν πέρυσι τα έσοδα της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων πολυτελείας στον κόσμο, Bayerische Motoren Werke AG (BMW), καθώς η παρουσίασε 10 νέα μοντέλα και κέρδισε μερίδιο αγοράς από την Mercedes-Benz, της DaimlerChrysler.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 44,3 δισ. ευρώ (57,5 δισ. δολ.) έναντι 41,5 δισ. ευρώ το 2003, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δαπάνες της αυξήθηκαν στα 4,35 δισ. ευρώ, έναντι 4,25 δισ. ευρώ. Η διοίκηση της BMW ανέφερε ότι οι πωλήσεις της θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ το 2005.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη της πέρυσι αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Η εταιρεία, με έδρα το Μόναχο, απέσπασε μερίδιο αγοράς από την ανταγωνίστριά της Mercedes στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, μετά την πώληση του ολοκαίνουργιου X3, αλλά και τις πωλήσεις των μοντέλων της σειράς 5 της αυτοκινητοβιομηχανίας. Διεθνώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν πέρυσι σε ποσοστό της τάξης του 9,4%, φθάνοντας στο 1,21 εκατ. οχήματα.

«Ο όμιλος είναι ικανός να επεκτείνει την παρουσία του με τα μοντέλα των αυτοκινήτων που παράγει, στη διεθνή αγορά», ανέφερε ο επικεφαλής της Helmut Panke, στη δήλωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα