Το Μάρτιο στη Βουλή το σ/ν για τα συγχρηματοδοτούμενα

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 14:36

Το Μάρτιο θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα ποσοστά συγχρηματοδότησης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα καθορίζονται κατά περίπτωση, αφού προηγουμένως κρίνεται ποια θα είναι η συμφέρουσα ποσοστιαία συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου.

Επίσης είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο θα προβλέπει κίνητρα προσέλκυσης κεφαλαίων στο πλαίσιο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά παράλληλα θα κατοχυρώνει την έγκαιρη παράδοση των έργων και την καλή ποιότητά τους.

Πολύ συχνά, πρόσθεσε ο κ. Φώλιας, συγχρηματοδοτούμενα έργα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς ξεπερνούν τα όρια που αρχικά είχαν τεθεί, τόσο στο χρόνο παράδοσης όσο και στο ύψος του προϋπολογισμού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ορισμένα έργα να πληρώνονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με το νέο σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα προβλέπονται όλες εκείνες οι αναγκαίες ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν την έγκαιρη παράδοση και τις δαπάνες προϋπολογισμού στο ύψος που είχε αρχικά προϋπολογιστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα