Στις 21/2 η ανακοίνωση των ασφαλιστικών που θα λάβουν πιστοποιητικό φερεγγυότητας

Με ανάκληση αδειών απειλούνται ασφαλιστικές στον κλάδο του αυτοκινήτου
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 14:36

Στις 21 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα λάβουν πιστοποιητικό φερεγγυότητας.

Σε όσες εταιρείες τα ίδια τους κεφάλαια υπολείπονται του αναγκαίου περιθωρίου φερεγγυότητας, δίδεται περιθώριο μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου να καταβάλουν τα ποσά που προσδιόρισε ο έλεγχος από τα αρμόδια συνεργεία το υπουργείου Ανάπτυξης.

Όσες εταιρείες δεν συμμορφωθούν με το νόμο και δεν θα έχουν καταβάλει τα προσδιορισθέντα από τον έλεγχο ποσά, θα έχουν περιθώριο να ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης μέχρι τις 30 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά μέχρι τις 30/6/2005, διαφορετικά θα ανακληθεί η άδειά τους.

Επιπλέον θα ανακοινωθούν και οι εταιρείες που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του ελέγχου και δεν κατέβαλαν τα προσδιορισθέντα από τον έλεγχο ποσά.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ελέγχων στις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Όπως είπε ο κ. υφυπουργός, από τα αποτελέσματα των ελέγχων προκύπτει ότι ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών υπολείπεται του αναγκαίου περιθωρίου φερεγγυότητας, όπως αυτό προσδιορίζεται από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου. Το συνολικό ποσό που θα πρέπει άμεσα να καταβληθεί από τις εταιρείες αυτές, προκειμένου να λάβουν τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας, ανέρχεται στα 133 εκατ. ευρώ.

Πέραν αυτών, πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου, υπάρχουν αρκετές εταιρείες των οποίων τα ίδια κεφάλαια ξεπερνούν οριακά τα αναγκαία και διαφαίνεται ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου μέσα στη χρήση 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα