Philips: Μείωση των κερδών το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 09:53

ΜΕΙΩΣΗ εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη τη μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων της Ευρώπης, Royal Philips Electronics NV, καθώς η ζήτηση για ημιαγωγωγούς περιορίστηκε. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι «επιφυλακτική», σχετικά με την προοπτική του πρώτου εξαμήνου.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 498 εκατ. ευρώ (651 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 39 σεντς ανά μετοχή, από 598 εκατ. ευρώ ή 46 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της εταιρείας, που εδρεύει στο Αμστερνταμ, σημείωσαν αύξηση 2%, φθάνοντας στα 9,18 δισ. ευρώ έναντι 9,02 δισ. ευρώ, που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι.

Ο επικεφαλής της, Gerard Kleisterlee, αναζωογόνησε τα κέρδη της εταιρείας με την περικοπή περισσοτέρων των 50.000 θέσεων εργασίας πέρυσι, χρονιά με τα υψηλότερα παρά ποτέ κέρδη, από το 2001, όταν ανέλαβε την ηγεσία της Philips. Ο ίδιος ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες να αυξήσει τα έσοδα, καθώς η ανάπτυξη των chip περιορίζεται και οι τιμές για τις τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, μειώνονται.

Η ανακοίνωση της Philips έγινε πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της, έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 4,3%, ενώ ο δείκτης AEX στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, έχει σημειώσει άνοδο 2,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα