STMicroelectronics: Πρόβλεψη για μείωση πωλήσεων και κερδών

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 10:03

ΜΕΙΩΣΗ των πωλήσεων και των κερδών της το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, STMicroelectronics NV, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, εξ αιτίας της μείωσης της ζήτησης και της προσπάθειας περιορισμού των αποθεμάτων των πελατών της.

Το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 12%, σε σύγκριση με το προηγούμενο από αυτό τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Το καθαρό περιθώριο κέρδου, θα μειωθεί στο 34% από 36,6% που ήταν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2004.

Οι προβλέψεις της εταιρείας έγιναν υπό την προϋπόθεση ότι το ευρώ θα είναι στο 1,32 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το τρίμηνο. Τα έσοδα θα μειωθούν από 4% έως 12%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμην του 2004, στα 2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η STMicroelectronics, ανέφερε, ότι τα καθαρά κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 187 εκατ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή, έναντι 144 εκατ. δολ. ή 16 σεντς ανά μετοχή, κατά την προηγούμενη από την τελευταία χρήση.

Η εταιρεία, που δημιουργήθηκε το 1987 από τη συγχώνευση των κρατικών εταιρειών παραγωγής chip της Ιταλίας και της Γαλλίας, αναμενόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 1832 εκατ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Oι αναλυτές, διαφωνούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών φέτος. Κάποιοι εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση των πωλήσεων διεθνώς σε ποσοστό 6%, ενώ άλλοι προβλέπουν άνοδο των πωλήσεων κατά 8,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα