Στη CVC το πλειοψηφικό πακέτο του Metropolitan

Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 10:52
UPD:10:58
metropolitan-hospital.gr

Την επίσημη είσοδο της CVC Capital Partners στο μετοχικό κεφάλαιο της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε., η οποία ελέγχει το Metropolitan Hospital, ανακοίνωσαν οι εμπλεκόμενες εταιρείες.

Η συμφωνία αφορά το 70% των μετοχών της Περσεύς, με το διεθνές fund να καταβάλλει το ποσό των 90 εκατ. ευρώ.

Οι ιδρυτές και μεγαλύτεροι μέτοχοι του Metropolitan, Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα συνεχίσουν να ηγούνται της Περσεύς ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας.

Η επένδυση, όπως επισημαίνεται επίσης, θα προσδώσει στην Περσεύς και τον Όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία αναμένεται να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Ως σύμβουλοί της συναλλαγής λειτούργησαν η Deloitte και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ&Π Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της Περσεύς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα