Η ατζέντα του Eurogroup της 7ης Απριλίου

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 19:08
UPD:04/04/2017 01:15
SOOC/Alexandros Michailidis

Σύμφωνα με την ατζέντα του Eurogroup, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα βασικά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το συνολικό πακέτο πολιτικής που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ενημέρωση για «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, μετά από το τελευταίο Eurogroup του Μαρτίου», θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη για την επικείμενη συνεδρίαση.

Βάσει της ατζέντας του Eurogroup, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα βασικά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το συνολικό πακέτο πολιτικής που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά.

Πέρα από την Ελλάδα, στο Eurogroup θα διεξαχθεί συζήτηση για την ανάπτυξη και την απασχόληση και ειδικά για την ανάγκη προώθησης των επενδύσεων.

Επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της τραπεζικής ένωσης, αλλά και η πορεία της κυπριακής οικονομίας, μετά από τη λήξη του δικού της προγράμματος προσαρμογής.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα