Microsoft: Υπερδιπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο

Μετά τις υψηλότερες πωλήσεις των Windows και της κονσόλας Xbox
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 08:50
UPD:10:59

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp. Οι πωλήσεις των Windows και της κονσόλας βίντεο Xbox, υπερέβησαν τις προβλέψεις της διοίκησης της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν στα 3,46 δισ. δολ. ή 32 σεντς ανά μετοχή, από 1,55 δισ. δολ. ή 14 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Redmond της Washington των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 6,5%, φθάνοντας στα 10,8 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα της Microsoft, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς τα παιχνίδια και τα προγράμματα των server, εξισορρόπησαν τη μείωση της ζήτησης για τα Office και Windows, των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. To τμήμα του Xbox, απέφερε κέρδη για πρώτη φορά, μετά τις υψηλές πωλήσεις του βιντεο-παιχνιδιού «Halo 2». Η Microsoft, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το έτος, καθώς οι πωλήσεις των server ενδέχεται να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι περίμενε ο επικεφαλής των οικονομικών της υπηρεσιών, John Connors, σε συνέντευξή του.

«Φαίνεται ότι κάθε τρίμηνο η Microsoft κάνει περισσότερες πωλήσεις λογισμικού απ' ό,τι φαντάζεται και η ίδια», ανέφερε ο Mark Demos, στο Cincinnati, όπου εδρεύει η Fifth Third Asset Management και ο οποίος διαχειρίζεται 34 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και 7,5 εκατ. μετοχών της Microsoft.

Οι μετοχές της εταιρείας, υστέρησαν του δείκτη Standard & Poor's 500 σε οκτώ από το σύνολο 12 τριμήνων, καθώς έντονη ανησυχία επικρατούσε για τον περιορισμό του ρυθμού αύξησης των εσόδων.

Σημείωναν άνοδο 47 σεντς, φθάνοντας στα 26,58 δολ. η μία, στη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 10 σεντς, φθάνοντας στα 26,11 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα