ΟΤΟΕ κατά Attica Bank για αιφνιδιαστικές απολύσεις

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 16:59
UPD:17:01
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Αττικής να απειλήσει «αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά» με απόλυση 14 εργαζομένους.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για «πρωτοφανή και ανεξήγητη απόφαση που εκθέτει κατ’ αρχήν τη διοίκηση της Τράπεζας, αφού οι απολύσεις συνιστούν μια ακραία αντεργατική επιλογή που πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ανακοινώθηκε προφορικά στους εργαζόμενους».

Η Ομοσπονδία προσέφυγε στο υπουργείο Εργασίας και ζήτησε να γίνει τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων (Σωματείου και ΟΤΟΕ), της διοίκησης της τράπεζας και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Στόχος, όπως αναφέρει, είναι η τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων. Η τριμερής συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη 5 Απριλίου στο υπουργείο Εργασίας.  

Επίσης, με παρέμβαση της Ομοσπονδίας δεν θα ληφθεί αύριο, Πέμπτη, στο δ.σ. της τράπεζας, απόφαση για την επικύρωση των απολύσεων των 14 εργαζομένων.

Η ΟΤΟΕ διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, με την ελπίδα «η διοίκηση της τράπεζας που έχει την πρωτογενή ευθύνη μιας αυθαίρετης και επικίνδυνης αντεργατικής επιλογής, αλλά και η κυβέρνηση, που έχει την πολιτική ευθύνη, να αποτρέψει τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες έναντι της νομιμότητας και του δικαίου  των Συλλογικών Συμφωνιών και δεσμεύσεων».

Τέλος, τονίζει ότι θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και θα παρέμβει εκ νέου –ανάλογα με τις εξελίξεις– άμεσα και αποφασιστικά, ενώ δεν αποκλείει να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί. 

 

            



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα