Takeda: 4% υψηλότερα κέρδη το εννεάμηνο

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 11:15

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 4%, σημείωσαν το εννεάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας της Ιαπωνίας, Takeda Pharmaceutical Co. Η διοίκησή της άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για την προοπτική ανάπτυξης.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 254,7 δισ. γιέν (2,4 δισ. δολ. ΗΠΑ), ή 277,53 γιέν ανά μετοχή, το εννεάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 236,2 δισ. γιέν ή 226,84 γιέν ανά μετοχή, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Takeda, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 3,1%, φθάνοντας στα 871,4 δισ. γιέν.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Yasuchika Hasegawa, προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουγίας και να παρουσιάσει νέα προϊόντα, προκειμένου να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, όπως την Pfizer Inc., που εδρεύει στη Ν. Υόρκη και την AstraZeneca Plc, με έδρα το Λονδίνο. Επίσης, η Takeda, με έδρα το Τόκυο, πιέζεται στην χώρα της, εξ αιτίας της μείωσης των τιμών στα φάρμακα κατόπιν συνταγής.

Τα λειτουργικά της κέρδη, αυξήθηκαν 9,1%, φθάνοντας στα 339,6 δισ. γιέν το εννεάμηνο, από 311,2 δισ. πριν από ένα χρόνο.

Η διοίκησή της προβλέπει 13η συνεχόμενη αύξηση των κερδών της σε ετήσια βάση και σε επίπεδα ρεκόρ, το έτος που λήγει την 31 Μαρτίου, καθώς αυξάνεται η ζήτηση στην Ιαπωνία για το φάρμακό της κατά του διαβήτη, Actos και του Blopress, κατά της υπέρτασης.

Η πρόβλεψή της στο σύνολο του έτους, παρέμεινε αμετάβλητη για τα

καθαρά της κέρδη, στα 290 δισ. γιέν, σε πωλήσεις ύψους 1,11 τρισ. γιέν.

Το σκεύασμά της Actos, αποτελεί περίπου το 16% των συνολικών της πωλήσεων. Οι πωλήσεις του Blοpress, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων που κάνει στο εξωτερικό, μέσω εξουσιοδοτημένης εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 15,1% το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Το φάρμακο, πραγματοποίησε τις τρίτες υψηλότερες πωλήσεις και το 13% των συνολικών εσόδων της ιαπωνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Οι μετοχές της Takeda υποχωρούσαν κατά 0,2% ή 10 γιέν, φθάνοντας στα 4.920 γιέν η μία, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα