Στ. Πιτσιόρλας: Στόχος να σωθεί και να αναπτυχθεί η ΔΕΗ

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 19:58
UPD:29/03/2017 02:32
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι η μεγάλη δυσκολία δεν προέρχεται από την κυβέρνηση αλλά από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών», επεσήμανε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι η μεγάλη δυσκολία δεν προέρχεται από την κυβέρνηση αλλά από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών», επεσήμανε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, κληθείς να σχολιάσει τις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τη Δευτέρα προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα που προκαλεί η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, θέτει εν αμφιβόλω όλους ανεξαιρέτως τους στόχους του τρέχοντος έτους, αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 την Τρίτη, ο κ. Πιτσιόρλας είπε επίσης ότι η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς στην Ευρώπη είναι δεδομένη και η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ και τα ενεργειακά, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι η σχετική συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί. «Θα κριθεί όταν ολοκληρωθεί» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τους στόχους της κυβέρνησης, είπε ότι πρόθεσή της είναι:

  1. Να σωθεί η ΔΕΗ
  2. Να αναπτυχθεί η ΔΕΗ
  3. Μια συνολική στρατηγική για ενεργειακά θέματα

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είμαστε κοντά», δηλώνοντας αισιόδοξος για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας έως τις 7 Απριλίου.

Πάντως, χαρακτήρισε παράλογες τις απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα».

Παραδέχθηκε ότι η καθυστέρηση είναι πρόβλημα, αλλά διευκρίνισε ότι είναι σημαντικός και ο τρόπος που θα κλείσει η αξιολόγηση. Όπως ανέφερε, η τελική συμφωνία θα έχει μια ισορροπία αποδεκτή και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους πολίτες.

Τόνισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις σκληρές, αλλά θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, επισημαίνοντας πως «ό,τι χρειαστεί, θα το περάσουμε από τη Βουλή».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα