Newbridge: Χτίζει τις δραστηριότητες στην Ιαπωνία

Με την πρόσληψη του Masayuki Yasuoka, πρώην στελέχουν της General Elcectric
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 09:15

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ του Masayuki Yasuoka, της General Elcectric Co., προκειμένου να αναλάβει τις δραστηριότητες στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προχώρησε η Newbridge Capital LLC, η οποία ακολουθεί τις εταιρείες επενδύσεων, όπως τη Lone Star Funds και τη Ripplewodd Holdings LLC, της Ιαπωνίας.

Ο Yasuoka, 59 ετών, ήταν επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων της General Electric στην Ιαπωνία για 20 μήνες, θέση την οποία κατείχε παλαιότερα στην Mizuho Financial Group Inc., στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Ο ίδιος θα αρχίσει να εργάζεται στη Newbridge από σήμερα, αντικαθιστώντας τον Lee Daniels, ο οποίος αποχώρησε πέρυσι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, Hidetoshi Tonooka.

H Newbridge, η πρώτη ξένη εταιρεία επενδύσεων, που θα αγοράσει κορεατική τράπεζα, στοχεύει σε τράπεζες, εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών, παραγωγούς ηλεκτρονικών και άλλους κατασκευαστές, σύμφωνα με τον Tonooka. Οι εταιρείες επενδύσεων, επιδιώκουν έναν νέο κύκλο ευκαιριών στην Ιαπωνία, καθώς ανακάμπτει η οικονομία της χώρας, ανοίγουν επενδύσεις σε κερδοφόρες εταιρείες, οι οποίες δεν αποτελούν τμήμα της κύριας δραστηριότητας των ιδιοκτητών τους.

«Οι ιαπωνικές τράπεζες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση των ασθενικών δανειστριών και τώρα οι εταιρείες έχουν αρχίσει να ψάχνουν τα τμήματα εκείνα των εταιρειών, που μπορούν να βελτιωθούν», ανέφερε ο Kentaro Nakamichi, διευθύνων σύμβουλος της Ernst & Young Transaction Advisory Services, στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα