Sharp: Αύξηση των κερδών μετά τη ζήτηση για τηλεοράσεις LCD

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 09:43

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 18%, σημείωσαν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής υγρών κρυστάλλων της Ιαπωνίας, Sharp Corp., μετά την αύξηση της ζήτησης για τις τηλεοράσεις της με το σήμα «Aquos» και για ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 20,9 δισ. γιέν (201 εκατ. δολ.) ή 19,14 γιέν ανά μετοχή, κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 17,8 δισ. γιέν ή 16,29 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία, διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο του έτους, στα 75, δισ. γιέν.

Η Sharp, κατάφερε να αντιμετωπίσει τη μείωση των τιμών στις επίπεδες οθόνες τηλεοράσεων, οι οποίες περιόρισαν τα κέρδη των εταιρειών, όπως της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., με τις επενδύσεις στην παραγωγή πιο αποδοτικών συστημάτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι, αυτόν το μήνα δαπανέ 150 δισ. γιέν, προκειμένου να κατασκευάσει τουλάχιστον τον διπλάσιο αριθμό τηλεοράσεων LCD, από όσες παρήγαγε το παλιό της εργοστάσιο.

Οι μετοχές της Sharp, σημείωναν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 1,597 γιέν η μία, κατά την τακτική διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των αγορών.

Τα λειτουργικά της κέρδη, σημείωσαν άνοδο 11%, φθάνοντας στα 36,5 δισ. γιέν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι 32,7 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο σε πωλήσεις ύψους 650,6 δισ. γιέν, έναντι 580,5 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα