Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 10:14

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη ύστερα από σημαντική χθεσινή άνοδο και εν όψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με την ανακοίνωση της απόφασης για τα επιτόκια. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής της πολιτικής.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.858 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.913,6 μονάδες σχεδόν αμετάβλητος και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.252,4 οριακά μειωμένος κατά 0,1%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η γερμανική Heidelberger Druckmaschinen AG εμφάνισε κέρδη 39,1 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου έναντι ζημίας 596 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2003. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 11% διαμορφούμενες στα 860 εκατ. ευρώ.

Η ελβετική Ciba Specialty Chemicals AG εμφάνισε ζημίες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/01/1009233.htm , ενώ η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα πάνω την επενδυτική της σύσταση για τη μετοχή της γερμανικής Bayer.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της γαλλικής εταιρείας ΜΜΕ Vivendi Universal με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο πτώση των καθαρών της κερδών κατά 26%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις 11:00 ώρα Ελλάδος η ανακοίνωση του δείκτη PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο εν λόγω δείκτης ανήλθε στις 51,7 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 51,4 μονάδων το Δεκέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα