Πώς θα προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της ΑτΕ από την Alcan

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 19:05

Τις συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να προχωρήσει η πώληση της συμμετοχής της Alcan στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο ΧΑ Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ), ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας στις χρηματιστηριακές αρχές.

Στις 29/12/2004, η Alcan Inc., η οποία κατέχει έμμεσα ποσοστό 60,18% του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και η εταιρία Μυτιληναίος ΑΕ ανακοίνωσαν ότι συνήψαν συμφωνία για την αγορά αρχικά ποσοστού 53% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ από την Μυτιληναίος και ορισμένα πρόσωπα που συμπράττουν με την Μυτιληναίος.

Η Societe Financiere pour le Developpement de l' Aluminium, η οποία ανήκει έμμεσα εξ ολοκλήρου στην Alcan, προτίθεται να πωλήσει 8.868.684 μετοχές της ΑτΕ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 41,10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ, στην Μυτιληναίος. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 01/03/2005 έως 31/03/2005. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: Eurocorp Χρηματιστηριακή Α.Χ.Ε.

Η Pechiney SA, η οποία ανήκει έμμεσα εξ ολοκλήρου στην Alcan και έχει στην άμεση κυριότητά της ποσοστό περίπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ, προτίθεται να πωλήσει 608.406 μετοχές της ΑτΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 2,81% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ, στην Feltex Holdings Limited, η οποία συμπράττει με την Μυτιληναίος.

Η Aluminium Pechiney, η οποία ανήκει έμμεσα εξ ολοκλήρου στην Alcan και έχει στην άμεση κυριότητά της ποσοστό περίπου 9,08% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ, προτίθεται να πωλήσει:

(α) 1.057.216 μετοχές της ΑτΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 4,89% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ, στην Μυτιληναίος Α.Ε. (β) 755.230 μετοχές της ΑτΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 3,50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ, στην εταιρία Blusco Limited, η οποία συμπράττει με την Μυτιληναίος και

(γ) 146.824 μετοχές της ΑτΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,68% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑτΕ, στην εταιρία Feltex Holdings Limited, η οποία συμπράττει με την Μυτιληναίος.

«Η πραγματοποίηση του συνόλου των συναλλαγών που περιγράφονται στην παρούσα προαναγγελία τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο ακριβής χρόνος εκτέλεσης αυτών των συναλλαγών εξαρτάται από τον χρόνο λήψης των προαναφερομένων εγκρίσεων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα