Με συμμετοχή Τόμσεν και Κερέ η διαπραγμάτευση;

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 14:28
UPD:16:12
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο προγραμματισμός είναι να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ η διαπραγμάτευση, ενώ και από τις δύο πλευρές αποφεύγουν επιμελώς οποιαδήποτε διαρροή.

Βρυξέλλες,

Του Νίκου Μπέλλου

Αναβαθμίζεται σήμερα η ομάδα των θεσμών στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που συνεχίζεται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ελληνικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι στην ομάδα των θεσμών προστέθηκαν σήμερα ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Ο προγραμματισμός είναι να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ η διαπραγμάτευση, ενώ και από τις δύο πλευρές αποφεύγουν επιμελώς οποιαδήποτε διαρροή.

Κοινοτική πηγή στη βελγική πρωτεύουσα έλεγε πως αν αναβαθμιζόταν η διαπραγματευτική ομάδα αυτό θα ήταν θετικό, γιατί αν μη τι άλλο θα υποδήλωνε κάποια κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις, χωρίς όμως και πάλι να ήταν δυνατή οποιαδήποτε προεξόφληση της τελικής έκβασης.

Η ίδια πηγή υπογράμμιζε ότι το θετικό σενάριο της τριήμερης διαπραγμάτευσης θα ήταν μια ανακοίνωση για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πολύ σημαντική πρόοδος στα μεγάλα ζητήματα που συζητούνται στις Βρυξέλλες, δηλαδή στα δημοσιονομικά μέτρα και αντίμετρα και την αγορά εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα