Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2001 16:40
UPD:16:43

Νέες πιέσεις δέχονται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γηραιά Ηπειρο μετά τη σημερινή προειδοποίηση της φινλανδικής Nokia σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο του 2001.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας επικαλούμενη την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ανακοίνωσε ότι το εν λόγω διάστημα τα κέρδη της εταιρείας εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών θα κυμανθούν μεταξύ 13 σεντς και 15 σεντς ανά μετοχή έναντι 18 σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσαν αναλυτές. Σημειώνεται, ότι την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, τα κέρδη της φινλανδικής εταιρείας είχαν ανέλθει σε 21 σεντς ανά μετοχή.

Επιπλέον, η διοίκηση της Nokia αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις της εταιρείας λόγω της μείωσης που παρουσίασε το εν λόγω διάστημα η ζήτηση των προϊόντων της. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου 10% σε ετήσια βάση έναντι 20% που είχε προβλεφθεί αρχικά. Η μετοχή της εταιρείας αυτήν την ώρα υποχωρεί κατά 21% συμπαρασύροντας τις μετοχές και άλλων κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, κλόνισε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών σχετικά με την ικανότητα των εταιρειών να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας με αποτέλεσμα οι ρευστοποιήσεις να επεκταθούν και σε άλλους κλάδους.

Αυτήν την ώρα, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.796,9 μονάδες με απώλειες 1,09%, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 στις 5.328,43 μονάδες με πτώση 1,66%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 6.067,08 μονάδες μειωμένος κατά 1,55% και, τέλος, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI υποχωρεί κατά 0,93% και έχει διαμορφωθεί στις 7.429,10 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα