Νέα πτώση για Dow Jones και Nasdaq

Aπό την Nokia η νέα προειδοποίηση
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2001 17:22

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα - για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση - στη Wall Street, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ανακοινώνουν ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στους στόχους που είχαν θέσει για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Λίγο πριν από την έναρξη των συνεδριάσεων στις ΗΠΑ η φινλανδική Nokia επικαλούμενη την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ανακοίνωσε ότι το εν λόγω διάστημα τα κέρδη της εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών θα κυμανθούν μεταξύ 13 σεντς και 15 σεντς ανά μετοχή έναντι 18 σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσαν αναλυτές. Σημειώνεται, ότι την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, τα κέρδη της φινλανδικής εταιρείας είχαν ανέλθει σε 21 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις λόγω της μείωσης που παρουσίασε το εν λόγω διάστημα η ζήτηση των προϊόντων της. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, το δεύτερο τρίμηνο του 2001 οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου 10% σε ετήσια βάση έναντι 20% που είχε προβλεφθεί αρχικά. Η μετοχή της εταιρείας μετά την παραπάνω ανακοίνωση υποχώρησε κατά 21%.

Στις 17:15' ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,54% και είχε διαμορφωθεί στις 10.862,69 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο Nasdaq σημείωνε πτώση 2,13% και βρισκόταν στις 2.124,44 μονάδες. Η μετοχή της Juniper Networks υποχωρεί κατά 5,04%, ενώ πτωτικά κινούνται οι μετοχές και άλλων κορυφαίων επιχειρήσεων από το χώρο της Νέας Οικονομίας, όπως Ιntel και Oracle.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα