«Σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι θεσμοί πάντα έλεγαν ότι οι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον διενεργηθούν εκλογές κάποια στιγμή μελλοντικά. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι θα έπρεπε να βρεθεί μία νομοθετική διατύπωση, ώστε οι όποιες αποφάσεις να ισχύουν ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα.
«Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ζητεί να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.
Ο κ. Σαπέν εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα.
Πάντως, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ανώνυμες πηγές του Ταμείου προχώρησαν στη διάψευση των παραπάνω ισχυρισμών, διευκρινίζοντας ότι «ουδέποτε επιχειρήθηκε να ζητηθούν εγγυήσεις από την ελληνική αντιπολίτευση».
naftemporiki.gr