Πρωτοβουλία της Κομισιόν για την προώθηση των στόχων της Λισαβόνας

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 18:53

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα πρόγραμμα δράσης ώστε να καλυφθούν οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή της Στρατηγικής της Λισαβόνας και να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας», προκειμένου να καταστεί η Ευρώπη το 2010 η πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο.

O κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη προώθησης εθνικών σχεδίων δράσης στα 25 κράτη μέλη, τα οποία θα πρέπει να αξιολογούνται σε ετήσια βάση, ενώ πρότεινε προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να αναθέσουν κατά την Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου σε μία προσωπικότητα την παρακολούθηση σε κοινοτικό επίπεδο της προόδου στην εφαρμογή της Στρατηγικής της Λισαβόνας.

Στο πρόγραμμα δράσης που ενέκρινε η Επιτροπή, υπογραμμίζεται η ανάγκη ολοκλήρωσης της εσωτερικής αγοράς, βελτίωσης του ευρωπαϊκού αλλά και των εθνικών κανονιστικών πλαισίων για να καταστεί η Ευρώπη ένας χώρος πιο ελκυστικός για επενδύσεις, στήριξης της έρευνας (να δαπανούν τα κράτη μέλη 3% του ΑΕΠ τους στην έρευνα και την τεχνολογία), άρσης των εμποδίων στην κινητικότητα των εργαζομένων, ενίσχυσης της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα