Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 18:56
UPD:18:57

ΚΕΡΔΗ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Θετικά επέδρασαν στην ψυχολογία των επενδυτών τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, η περαιτέρω υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και η άνοδος των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ωστόσο, πολλοί επενδυτές επέλεξαν να τηρήσουν και σήμερα στάση αναμονής εν όψει της απόφασης της Fed (στις 21:15 ώρα Ελλάδος) για τα επιτόκια και των στοιχείων για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου κατά 25 μονάδες βάσης και αναμένει τα συνοδευτικά σχόλια της Fed για την πορεία της οικονομίας, προκειμένου να αντλήσει ενδείξεις για τις μελλοντικές της κινήσεις.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.916,2 μονάδες (0,20%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.951,72 (0,32%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.296,31 (0,38%).

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι μετοχές εξορυκτικών εταιρειών εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της κινεζικής οικονομίας. Ο τίτλος της Anglo – American ενισχύθηκε κατά 1,8%.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 3%, σημείωσε η μετοχή της Unilever, της βρετανικής εταιρείας προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, μετά την αναβάθμισή της από τη Morgan Stanley.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν επίσης οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους πληροφορικής και διαδικτύου χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο που σημείωσαν τα κέρδη της αμερικανικής Google στο τέταρτο τρίμηνο του 2004.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα απογοήτευσαν την αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα