Στήριξη της ΤτΕ στον CEO της Attica Bank

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 17:08
UPD:17:09
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κεντρική τράπεζα χαιρετίζει τις αποφάσεις του κ. Παντελάκη και αναφέρεται ιδίως, στη διόρθωση - θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τη στήριξή του στον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank, Θεόδωρο Πανταλάκη, εκφράζει με παρέμβασή της, η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Εξαίροντας τις επιδόσεις και τις προσπάθειες της διοίκησης της τράπεζας, η ΤτΕ σημειώνει ότι ο κ. Πανταλάκης «απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης, πολύ περισσότερο καθώς σήμερα έχουν ήδη αποτυπωθεί τα πρώτα αποτελέσματα εξυγίανσης».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Attica Bank φέρεται να διώκεται για απιστία εις βάρος της Αγροτικής Ασφαλιστικής, στην οποία διατέλεσε ως μη εκτελεστικός πρόεδρος από το 2009 έως το 2012.    

Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική τράπεζα χαιρετίζει τις αποφάσεις του κ. Παντελάκη και αναφέρεται ιδίως, στη διόρθωση - θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Καταλήγοντας, η ΤτΕ κάνει ειδική μνεία «στην εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης στη λειτουργία της τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών επιδόσεων του παρελθόντος».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα