Διευκρινίσεις Θ. Πανταλάκη για τη θητεία του στην Αγροτική Ασφαλιστική

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 13:59
UPD:14:01
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί εισαγγελικής παραγγελίας για την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία εις βάρος της Αγροτικής Ασφαλιστικής έδωσε ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος διατέλεσε ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της Αγροτικής Ασφαλιστικής από το 2009 έως το 2012.

Ο ίδιος, σε γραπτή του ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι ενήργησε «πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής και επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα, την περιουσία και τη συνέχεια της εταιρείας».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, θεσμικά κατοχύρωσα με συλλογική σύμβαση εργασίας, ότι τα υφιστάμενα τότε ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF αποτελούσαν συμβόλαια καθορισμένων εισφορών και όχι καθορισμένων παροχών, γεγονός – πρακτική που εφαρμοζόταν ανελλιπώς έως το 2010».  

Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε ο κ. Πανταλάκης, ενισχύθηκαν τα αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής και βελτιώθηκαν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Έτσι, απετράπη η οποιαδήποτε διακινδύνευση της περιουσίας της εταιρείας, δεδομένου ότι σταμάτησε η «αιμορραγία» κάλυψης των ελλειμάτων των ομαδικών ασφαλιστηρίων του προσωπικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής από τα κεφάλαια της εταιρείας και την περιουσία της. 

Ο νυν επικεφαλής της Attica Bank εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον στόχο της προσπάθειας «ποινικοποίησης ενδεδειγμένων επιχειρηματικών ενεργειών» και επανέλαβε ότι η παρουσία του «στα ενεργά δρώμενα του τραπεζικού συστήματος, με γνώμονα πάντοτε και αποκλειστικά τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, είναι γνωστή σε όλους».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα με δικαιώσει πλήρως» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα