«Καμία πρόοδος» σε ασφαλιστικό και εργασιακά

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 21:54
UPD:22:44
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, έχουν «κλείσει» τα ζητήματα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

«Καμία πρόοδος, όπως τα ξέρετε», σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας μετά από την ολοκλήρωση της εξάωρης τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης - θεσμών, αναφερόμενο στις διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, έχουν «κλείσει» τα ζητήματα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Στο θέμα των ενεργειακών -όπου επίσης διαπιστώθηκε απόκλιση καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών επιμένουν σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς- κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό το ζήτημα έχει μια ιδιαιτερότητα μετά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, «που πρέπει να τη μελετήσουμε και να τη διαχειριστούμε».

Αναφερόμενες στο πακέτο με τα μέτρα - αντίμετρα, οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο». «Κανένας, όμως, δεν θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα "κολλήσει" τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών έκλεισαν αρκετά ζητήματα. «Έχουν μείνει μόνο ορισμένα, τα οποία γνωρίζαμε ότι δεν θα κλείσουν σε αυτό το επίπεδο (π.χ. εργασιακά)», πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι, συμπληρώνοντας ότι οι θέσεις είναι πλέον γνωστές και κανείς δεν εκπλήσσει κανέναν, αλλά χρειάζεται πολιτική συζήτηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα