«Μόνο με εγγυήσεις» η επιστροφή των θεσμών

Κοινοτική πηγή: Χάθηκε το Eurogroup της 20ής Μαρτίου
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 17:24
UPD:17:49
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις δεν αποτελεί λύση είπε, ενώ τη Δευτέρα οι υπουργοί αναμένεται να ζητήσουν από όλες τις πλευρές να κάνουν γρήγορα.

Βρυξέλλες

του Νίκου Μπέλλου

Στο Εurogroup της 20ής Μαρτίου δεν θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο θα μπορούσε να αποφασιστεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, εάν υπάρξουν μέχρι τη Δευτέρα σημαντικές διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσε να κλείσει σύντομα η συμφωνία.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά, τα οποία, εάν δεν υπάρξει κινητικότητα, δεν μπορούν να κλείσουν. Τα προσδιόρισε μάλιστα, αναφέροντας τα δημοσιονομικά μέτρα για τη διασφάλιση του πλεόνασματος 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, τα εργασιακά, την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ και με τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχουν ζητήματα προς διευθέτηση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, για να επιστρέψουν στην Αθήνα άμεσα οι επικεφαλής των θεσμών, θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει εγγυήσεις στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Μόνο υπό αυτήν προϋπόθεση θα αποφασιζόταν η επιστροφή τους την επόμενη εβδομάδα.

Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις δεν αποτελεί λύση είπε, ενώ τη Δευτέρα οι υπουργοί αναμένεται να ζητήσουν από όλες τις πλευρές να κάνουν γρήγορα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα