Η ακτινογραφία της αγοράς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Eκτιμήσεις: Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθούν φέτος οι αξίες κατοικιών - Πιο ανθεκτικό το κέντρο της συμπρωτεύουσας
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 11:21
UPD:11:23
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η χαμηλότερη τιμή πώλησης διαμερίσματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι τα 400 ευρώ/τ.μ. στην περιοχή του Διοικητηρίου και η υψηλότερη στην Παλιά Παραλία με 5.700 ευρώ/τ.μ.

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Χρονιά σταθεροποίησης, με τάσεις ανάκαμψης στις περισσότερες επιμέρους περιοχές, θα είναι το 2017 για την κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς το μεγάλο μέρος της προσαρμογής έχει ήδη πραγματοποιηθεί τόσο στις τιμές αγοραπωλησιών των ακινήτων όσο κυρίως στις μισθώσεις.

Το παραπάνω τόνισε από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής (ΕΛΙΕ) στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός - οικονομολόγος και εκτιμητής της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζοντας την ακτινογραφία της αγοράς ακινήτων της συμπρωτεύουσας.

Η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ήταν οριακή, κατά 0,5%, ενώ για το σύνολο του 2016 η μείωση των τιμών έφθασε το 2,2% σε σχέση με το 2015 - εάν η σύγκριση, βέβαια, γίνει σε σχέση με την προ της κρίσης περίοδο, ήτοι το 2007-2008, η πτώση, ανάλογα με την περίπτωση, κυμαίνεται από 40% έως 70%.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα