Τράπεζες και «κόκκινα» δάνεια στο μενού των επαφών Νουί στην Αθήνα

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 17:25
UPD:16/03/2017 00:25

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με την Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νουί.

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, οι προοπτικές τους το 2017 και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα, στελέχη της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

Από αριστερά: Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος Σίσσυ Παπαγιαννίδου, η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νουί, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος Ηλίας Πλασκοβίτης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ, τα αποτελέσματα των συναντήσεων, κατά τη διήμερη επίσκεψη της κ. Νουί στην Αθήνα και την Τράπεζα της Ελλάδος, κρίνονται ιδιαιτέρως θετικά.

Η κ. Νουί συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές διευθύνσεις, με τα οποία είχε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για θέματα τραπεζικής εποπτείας και τα ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα