Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Nissan Motor Co. και της Sony Corp., μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στη Ν. Υόρκη.

«Οι καθαρά εξαγωγικές εταιρείες, πιθανόν να ευνοηθούν από το πετρέλαιο και τις πιο ιδανικές συναλλαγματικές ισοτιμίες», ανέφερε ο Hiroshi Hashimoto, ο οποίος διαχειρίζεται 7,1 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Fukoku Capital Management Inc., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Topix, σημείωνε άνοδο 0,1%, στη 1:20' μ.μ., ώρα Τόκυο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ως κλάδος, συνετέλεσαν στην μεγαλύτερη άνοδο, καθώς το εθνικό νόμισμα επηρεάζει την αξία των πωλήσεών τους, που γίνονται σε δολάρια. Ο Nikkei 225 Stock Average, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, στις 11.505,94 μονάδες.

Αλλού στην περιφέρεια, οι μετοχές της CapitaLand Ltd. της Σιγκαπούρης, αναρριχήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών από ό,τι αναμενόταν. Ανοδικά κινούντο και οι μετοχές της Bossini International Holdings Ltd. στο Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι οι λιανικές πωλήσεις της πόλης κινήθηκαν ανοδικά τον Δεκέμβριο.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρούσε κατά 0,3%, από τα επίπεδα ρεκόρ. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 0,5%, φθάνοντας στις 100,03 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή, συμπεριλαμβανομένης της Nippon Oil Corp. και της Woodside Petroleum Ltd., οδηγούσαν την πτώση.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, τη στιγμή που απώλειες σημείωναν οι δείκτες στην Ταϊλάνδη και την Ινδονησία. Κλειστές είναι οι αγορές στην Κίνα, την Ταϊβάν και τη Ν. Κορέα, λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Ετους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα