UBS AG: Κέρδη ρεκόρ μετά την αύξηση των αμοιβών

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 09:04

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ, αναρριχήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UBS AG, μετά την αύξηση των αμοιβών από τη διαχείριση κεφαλαίων των πλουσίων πελατών της.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 2,02 δισ. ελβετικά φράγκα (1,65 δισ. δολ.) από 1,81 δισ. φράγκα, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα κέρδη της, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 12 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,82 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ο επικεφαλής της, Peter Wuffli, 47 ετών, προσέθεσε 35 δισ. ελβετικά φράγκα από επενδύσεις που έγιναν, μέσω εξαγορών, στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, το προηγούμενο έτος. Τα προ φόρων κέρδη του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων των πλουσίων πελατών της, αυξήθηκαν 18%, φθάνοντας στα 831 εκατ. ελβετικά φράγκα το τέταρτο τρίμηνο, τη στιγμή που τα κέρδη της, από την επενδυτική τραπεζική σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 3%, φθάνοντας στο 1,23 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν το τελευταίο δωδεκάμηνο άνοδο 7,3%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας, να ανέρχεται σε 112,1 δισ. ελβετικά φράγκα, κατατάσσοντάς την στην τρίτη θέση, μεταξύ των δανειστριών της Ευρώπης, μετά την HSBC Holdings Plc, με έδρα το Λονδίνο και την Royal Bank of Scotland Group Plc, με έδρα το Εδιμβούργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα