Πέντε επιπλέον χρόνια για τη συνεργασία Qantas-British Airways

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 09:46
UPD:09:48

ΕΓΚΡΙΣΗ για την επέκταση της συμμαχίας τους, σε πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας, για τα επόμενα πέντε χρόνια, απέσπασαν η Qantas Airways Ltd. και η British Airways Plc, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής ανταγωνισμού της Αυστραλίας, Australian Competition & Consumer Commission.

Η συμφωνία, επιτρέπει στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, την Qantas και την δεύτερη σε μέγεθος της Ευρώπης, British Airways, να καθορίσουν τιμές και να εναρμονίσουν τα προγράμματα των πτήσεων μεταξύ Βρετανίας και Αυστραλίας. Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει την αρχική που είχε ληφθεί τον Αύγουστο.

Η συμμαχία, με ορίζοντα δέκα ετών, επετράπη να συνεχιστεί, καθώς ο περιορισμός του κόστους των δύο αεροπορικών εταιρειών θα μετακυλήσει έτσι κι αλλιώς στους καταναλωτές, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της επιτροπής ανταγωνισμού, Graeme Samuel.

Η Qantas και η British Airways, έχουν περίπου το 60% της αγοράς των ταξιδιωτών για επαγγελματικό σκοπό μεταξύ Αυστραλίας και Βρετανίας, συμπλήρωσε ο Samuel. Η Virgin Atlantic, η οποία άρχισε να πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Σύδνεϋ και Λονδίνου, μέσω Χονγκ Κονγκ τον Δεκέμβριο καταπολέμησε αυτήν τη συμμαχία, κατέληξε.

Οι μετοχές της Qantas υποχωρούσαν κατά δύο σεντς, φθάνοντας στα 3,67 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 11:04' π.μ, ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα