Συσκέψεις για βιοτεχνικά πάρκα Πάτρας, Κερατέας

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 14:06

Με εκπροσώπους και υπηρεσιακούς παράγοντες του νομού Αχαΐας συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Σπύρος Παπαδόπουλος με θέμα τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και τη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια μέρους των υποδομών του ΒΙΟΠΑ Πάτρας.

Κατά τη συζήτηση αυτή αποφασίσθηκε να στηριχθεί η πρωτοβουλία για σύσταση φορέα από το υπουργείο Ανάπτυξης, να ζητηθεί η γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη δυνατότητα εισαγωγής ήδη πολεοδομημένου ΒΙΟΠΑ στον 2545 ώστε να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους και να ορισθεί ειδικός συνεργάτης του υπουργού που θα παρακολουθεί το έργο, ώστε να ολοκληρωθεί στις απαιτούμενες προθεσμίες (31/3/05).

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος σε επιστολή του προς τον κ. Σιούφα επισημαίνει ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες των φορέων της Πάτρας. Για το ίδιο θέμα οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος και Θεόφιλος Βασιλείου ενημέρωσαν ότι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Εξάλλου, ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για το ΒΙΟΠΑ Κερατέας με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας κ. Σπύρου Παπαδόπουλου, του γενικού διευθυντή κ. Γιώργου Τσούκα, του διευθυντή Χωροθεσίας & Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Πατίρη, του συμβούλου κ. Νίκου Χαλακατεβάκη καθώς και εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και του Δήμου Κερατέας. Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν σχετικά τεχνικά και οργανωτικά θέματα και αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη εντός δεκαημέρου, με κύριο έργο την προώθηση κατασκευής του έργου στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα