Συμφωνία με Βοσνία για τις μεταφορές

Συνάντηση Λιάπη - Ντόκιτς
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 14:20

Συμφωνία συνεργασίας στους τομείς των επιβατικών και εμπορευματικών οδικών μεταφορών, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης με το Βόσνιο ομόλογό του κ. Μπράνκο Ντόκιτς, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Με βάση τη συμφωνία προβλέπεται για τις εμπορευματικές μεταφορές η διενέργεια διμερών και transit μεταφορών, καθώς και εμπορευματικών μεταφορών με αριθμό αδειών οι οποίες θα καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε χώρας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ντόκιτς, ενημέρωσε τον έλληνα υπουργό Μεταφορών για το διεθνή διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρυχθεί για την κατασκευή τμήματος του Πανευρωπαϊκού Αξονα που βρίσκεται επί βοσνιακού εδάφους, μήκους 330 χλμ., γεγονός που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.

Ο κ. Λιάπης αποδέχθηκε το αίτημα που έκανε η Βοσνιακή πλευρά για την παροχή εκπαίδευσης από στελέχη του ΥΜΕ σε υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών της Βοσνίας όσον αφορά σε θέματα τεχνικού ελέγχου οχημάτων και μεταφοράς επικινδύνων υλικών.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα