Securitas: Αύξηση της ζήτησης στην Ευρώπη, 10% υψηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 10:53

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 10%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, μετά από την αύξηση της ζήτησης στην Ευρώπη, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο, Securitas AB.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 450 εκατ. κορώνες (63,3 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,22 κορώνες ανά μετοχή από 410 εκατ. κορώνες ή 1,12 κορώνες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 3%, φθάνοντας στα 15,2 δισ. κορώνες.

«Η ανάπτυξη το 2004, επιβεβαιώνει ότι η Securitas επέστρεψε σε θετική τροχιά των πωλήσεων και των κερδών, σε συνδυασμό με την δυνατή ρευστότητά της ανέφερε ο επικεφαλής της, Thomas Berglund, σε δήλωσή του. Πέρυσι, ο Berglund, 52 ετών, εξαγόρασε τη βρετανική Bell Group Plc, προκειμένου να επεκταθεί στις οικονομικές υπηρεσίες και να ανταγωνιστεί την βρετανική Group 4 Securicor Plc. Στις ΗΠΑ το μερίδιό της παραμένει χαμηλό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Securitas, της οποίας οι υπάλληλοι φρουρούν το Yankee Stadium της Ν. Υόρκης, σημείωσαν το τελευταίο εξάμηνο αύξηση της τάξης του 28%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 42,3 δισ. κορώνες.

Στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ευρώπης, η οποία αποτελεί τα 2/5 των δραστηριοτήτων της Securitas, τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 8,7% των εσόδων, έναντι 8,2% πριν από ένα χρόνο, μετά την αύξηση της ζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Ευρώπη.

Το περιθώριο κέρδους του ομίλου στις ΗΠΑ, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, καθώς η εταιρεία δεν πέτυχε την ανάκαμψη των πωλήσεων της. Το περιθώριο κέρδους της υποχώρησε στο 4,4% από 5,6%.

Συνολικά 14 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,24 κορώνες ανά μετοχή και τα έσοδα σε 15,3 εκατ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα