Sistema: 1,35 δισ. δολ. από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 10:39

ΤΟ ΠΟΣΟΝ του 1,35 δισ. δολ. ΗΠΑ, άντλησε η AFK Sistema, η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου, Vladimir Yevtushenkov, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της Ρωσίας.

Οι μέτοχοι της Sistema, συμπεριλαμβανομένου και του Yevtushenkov, πούλησαν 79,6 εκατ. μετοχές, αντί 17 δολ. η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μόσχα. Οι μετοχές προσφέρθηκαν από 15 έως 19,50 δολ. η μία από την Morgan Stanley και την Credit Suisse First Boston, που διαχειρίζονται την πώληση, ενώ οι δύο οίκοι, μπορούν να πουλήσουν επιπλέον 11,9 εκατ. μετοχές.

Η πώληση των μετοχών, αποτελεί το μεγαλύτερο τεστ της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη Ρωσία, από τότε που ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, απαίτησε την καταβολή φόρων από την OAO Yukos Oil Co., με αποτέλεσμα να την οδηγήσει πέρυσι στην χρεοκοπία και καταδεικνύει ότι οι επενδυτές κεφαλαίων ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη χώρα. Οι μετοχές της εταιρείας θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται από σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λοδνίνου.

Πέρυσι, ο δείκτης Russian Trading System, σημείωσε άνοδο 8,3%, ακολουθώντας τον Morgan Stanley Capital International Inc. Emerging Markets Index για πρώτη φορά σε έξι χρόνια, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες των επενδυτών, ότι η Ρωσία ενδέχεται να επεκτείνει τις έρευνες και πέρα από την Yukos και την AO Vimpelcom, την υπ'αριθμόν δύο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Η Sistema, κατέχει το 51% της OAO Mobile Telesystems, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται ήδη στη Ν. Υόρκη. Το τμήμα, αποφέρει περισσότερο του 90% των προ φόρων και τόκων κερδών της Sistema.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα