Χρ. Φώλιας: Το Γ΄ ΚΠΣ αφορά όλους τους πολίτες

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 14:18

«Το ΚΠΣ δεν αφορά κάποιους λίγους, εκλεκτούς ή ειδικούς. Το Γ’ ΚΠΣ αφορά όλους τους πολίτες. Αφορά την καθημερινότητά τους, τα επιχειρηματικά τους σχέδια, τις ευκαιρίες να μπουν ή να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο μέγαρο στην οποία παρουσιάστηκε το σύστημα on line πληροφόρησης των πολιτών για τις δράσεις του ΚΠΣ.

Όπως επισήμανε ο κ. Φώλιας, η αποτελεσματική διαχείριση του Γ΄ ΚΠΣ και η επίτευξη των αναπτυξιακών του στόχων, είναι εν πολλοίς, συνάρτηση της επαρκούς πληροφόρησης που έχει η κοινωνία, για τα προγράμματά του και τις δράσεις του. Μάλιστα, όπως είπε ο υφυπουργός, «για την αποτελεσματική διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων τα οποία περιλαμβάνουν έργα ή δράσεις με ένα ευρύ φάσμα δυνητικών δικαιούχων, ωφελουμένων ή εν γένει αποδεκτών, η διάσταση της πληροφόρησης έχει καθοριστική σημασία».

Τον αναβαθμισμένο διαδικτυακό κόμβο www.info3kps.gr o κ. υφυπουργός χαρακτήρισε φιλικό, εύχρηστο και σύγχρονο. Καταλήγοντας, ο κ. Φώλιας, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα πληροφόρησης, δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή για εφαρμογές που θα διασφαλίζουν σε κάθε πολίτη, αμεσότερη και υπεύθυνη εξυπηρέτηση, καθώς και ουσιαστική συμμετοχή στο αναπτυξιακό «γίγνεσθαι» της χώρας.

Προανήγγειλε δε, ότι θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, τετραψήφιος αριθμός, στον οποίο θα μπορεί να καλεί κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης και να λαμβάνει υπεύθυνη πληροφόρηση για όλο το φάσμα των προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα