Τelstra: Υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Μετά την αύξηση των πωλήσεων στο Internet και την κινητή τηλεφωνία
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 08:21

ΑΥΞΗΣΗ το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp., υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς η ζήτηση για τις υπηρεσίες Internet και αυτές της κινητής τηλεφωνίας, κινήθηκε ανοδικά.

Τα καθαρά κέρδη, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αναρριχήθηκαν στα 2,34 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ), έναντι 2,29 δισ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Telstra. Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα έφθαναν στα 2,24 δισ. δολ. Αυστραλίας. Οι πωλήσεις της, στο εσωτερικό της χώρας, σημείωσαν αύξηση 4,5%, φθάνοντας στα 10,2 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Ο επικεφαλής της, Ziggy Switkowski, στον οποίο το διοικητικό συμβούλιο ζήτησε τον Δεκέμβριο να αποχωρήσει, αυξάνει τις πωλήσεις, περισσότερο από τον στόχο που έχει τεθεί, αλλά και το μερίδιο αγοράς της εταιρείας, για πρώτη φορά, από το 1990, που μπήκε στον ανταγωνισμό. Ο διάδοχός του, θα πρέπει να συνεχίσει να οδηγεί την εταιρεία στην ανάπτυξη, καθώς η κυβέρνηση, προετοιμάζεται να πουλήσει το μερίδιο ύψους 34 δισ. δολ. Αυστραλίας, που κατέχει, προχωρώντας στη μεγαλύτερη παρά ποτέ πώληση μετοχών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μετοχές της Telstra, σημείωναν άνοδο πέντε σεντς, φθάνοντας στα 5,29 δολ. Αυστραλίας η μία, στη 1:07' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Νωρίτερα, είχαν ανέλθει στα 5,33 δολ. Αυστραλίας, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2002. Φέτος, οι μετοχές της εταιρείας, έχουν σημειώσει άνοδο 7,5%, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη του δείκτη S&P/ASX 200, σε ποσοστό 2,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα