Shire: Αποσύρει φάρμακό της από την αγορά του Καναδά

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 10:18

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ το σκεύασμα, Adderall XR, θυγατρικής της, στον Καναδά, κλήθηκε η Shire Paramaceuticals Group Plc, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι 14 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους, από τη χρήση του.

Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υγείας του Καναδά, που επιβάλλει τους σχετικούς με τα φάρμακα, κανονισμούς, διέταξε την Shire BioChem Inc., να αποσύρει το φάρμακο αυτό από την αγορά της χώρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αρμοδίου τμήματος του Καναδά, το φάρμακο απαγορεύθηκε.

Η εκπρόσωπος της Shire, Jessica Mann, που ρωτήθηκε σχετικά, είπε, ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με αυτήν την απόφαση, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι το φάρμακο είναι ασφαλές.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας του Καναδά θα ισχύσει μόνο για τις πωλήσεις του φαρμάκου στη χώρα, στην οποία η Shire πραγματοποίησε το πρώτο έτος, της εκεί δραστηριότητάς της, πωλήσεις ύψους 10 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι, αυτοί οι αιφνίδιοι θάνατοι, για τους οποίους υπάρχουν 20 εκθέσεις, σημειώθηκαν τόσο από τη χρήση του Adderall που πωλείται στις ΗΠΑ, όσο και του Adderall XR, που πωλείται στον Καναδά, αλλά κανένας θάνατος δεν σημειώθηκε στη χώρα.

Οι μετοχές της Shire Pharmaceuticals, σημείωναν άνοδο μίας πένας, φθάνοντας στις 642 πένες η μία στο Λονδίνο. Πέρυσι συνολικά, κέρδισαν ποσοστό 19%. Η Shire BioChem, εδρεύει στο Vile Saint-Laurent, στο Κεμπέκ του Καναδά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα