Volvo AG: Αύξηση των κερδών μετά τη ζήτηση στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 10:41

ΚΕΡΔΗ το τέταρτο τρίμηνο, από τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου οι εταιρείες επεκτείνουν τον στόλο των αυτοκινήτων τους, εμφάνισε η μεγαλύτερη παραγωγός φορτηγών της Ευρώπης, Volvo AB.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 3,49 δισ. κορώνες (494 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από ζημίες 2,89 δισ. κορώνες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της Volvo θα έφθαναν τα 2,75 δισ. κορώνες. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 57,1 δισ. κορώνες.

Η Volvo, με έδρα το Gothenburg, της Σουηδίας, μείωσε κατά 7.000 τις θέσεις εργασίας και παρουσίασε νέα μοντέλα φορτηγών, ενώ ευνοήθηκε πολύ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου οι εταιρείες παράδοσης εμπορευμάτων, αντικατέστησαν τον γηραιό στόλο τους. Η διοίκηση της Volvo, εκτιμά, ότι η ζήτηση στις παραπάνω αγορές θα αυξηθεί και φέτος, μετά τις υψηλότερες τιμές χάλυβα και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι της σουηδικής κορώνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα