Syngenta: Λιγότεροι φόροι και υψηλότερη ζήτηση, τόνωσαν τα κέρδη

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 10:56

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε τη χρήση του 2004, η μεγαλύτερη παραγωγός εξειδικευμένων χημικών στον κόσμο, Syngenta AG, μετά την αύξηση της ζήτησης στη Λατινική Αμερική, ενώ κατέβαλε λιγότερους φόρους.

Τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 84%, φθάνοντας στα 460 εκατ. δολ. ΗΠΑ, από 250 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 11%, φθάνοντας τα 7,27 δισ. δολάρια. Η μείωση της αξίας του δολαρίου των ΗΠΑ, πρόσθεσε περίπου 4% στις πωλήσεις, σύμφωνα με την διοίκησή της. Η εταιρεία, δεν ανακοινώνει στοιχεία σε τριμηνιαία βάση.

Η ζήτηση για σπόρους και προϊόντα προστασίας των καλλιεργειών, ανέκαμψαν το 2004, μετά από συρρίκνωση της γεωργίας για πέντε χρόνια. Το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία προχώρησε στην αγορά δύο εταιρειών στις ΗΠΑ, με στόχο να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά αραβοσίτου της Βορείου Αμερικής, αλλά και στην αγορά των σπόρων σόγιας.

Η εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις της στο σύνολο του έτους θα είναι αντίστοιχες με αυτές του πρώτου εξαμήνου, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή – πριν από την αναδιάρθρωσή της – προβλέπεται να αυξηθούν κατά 60%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα