Μέτρα για τη βιομηχανική τομάτα

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 19:30

Η δημιουργία ενός οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγών και των μεταποιητών βιομηχανικής τομάτας, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμαστεί εθνικός φάκελος που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα αφορά το πρόβλημα των εισαγωγών τοματοπολτού από την Κίνα ώστε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντό, με θέμα την πορεία του προϊόντος.

Επίσης, εντός 20 ημερών, αποφασίστηκε να καταθέσει το όργανο αυτό τις προτάσεις του σχετικά με την εσοδεία 2005, προκειμένου να προγραμματιστεί η παραγωγή.

Τέλος, ελήφθη απόφαση, έτσι ώστε οι βιομηχανίες που δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς κατά την προηγουμένη χρονιά, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μεταποίηση βιομηχανικής τομάτας το 2005, να καταθέσουν υποχρεωτικά εγγυητική επιστολή, έτσι ώστε να είναι πλήρως διασφαλισμένοι οι παραγωγοί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μεταποιητές και παραγωγοί επισήμαναν τα σοβαρά προβλήματα στον κλάδο της βιομηχανικής τομάτας (μεγάλα αποθέματα, μείωση τιμών του προϊόντος στη διεθνή αγορά), τα οποία αποδίδονται κυρίως στο γεγονός ότι γίνονται εισαγωγές τοματοπολτού σε πολύ χαμηλές τιμές από την Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα