ΥΠΕΘΟ: O κ. Παπαδημούλης κρούει «ανοικτές θύρες»

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 19:15

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Συνασπισμού για παύση πληρωμών από την Ευρωπαϊκή Ενωση για κοινοτικά προγράμματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/11/1012802.htm , το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (YΠΕΘΟ) απαντά ότι «ο κ. Παπαδημούλης κρούει "ανοικτές θύρες". Στην πραγματικότητα, τα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του Συνασπισμού αποτελούν επανάληψη όσων είναι από καιρό γνωστά. Αυτά που θεωρεί αποκάλυψη, δεν είναι τίποτα άλλο από τα «απόνερα» της πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την χώρα.

Η παρούσα κατάσταση που περιγράφεται στην ανακοίνωση του Συνασπισμού έρχεται ως αποτέλεσμα Εκθέσεων Ελέγχων της περιόδου 2001-2003 που οδήγησαν στη συμφωνία επί ενός Σχεδίου Δράσης, το οποίο απεδέχθη η προηγούμενη κυβέρνηση, δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004.

Σε ότι αφορά στην ενδεχόμενη αναστολή πληρωμών, αυτή αφορά στις χρηματοδοτήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) συγκεκριμένων μέτρων επιχειρησιακών προγραμμάτων. Το ποσό των 20 δισ. ευρώ που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνασπισμού αντιστοιχεί στο σύνολο των μέτρων των επιχειρησιακών προγραμμάτων και, συνεπώς, δεν αποτελεί ποσό που κινδυνεύει να χάσει η χώρα.

Τονίζεται ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαικής Επιτροπής, με συναντήσεις εργασίας σε Αθήνα και Βρυξέλλες, έχουν ήδη λάβει μέτρα και πρόκειται να υποβάλουν εγκαίρως τις παρατηρήσεις τους πριν τη λήξη της προθεσμίας που έχει ορίσει η Ευρωπαική Επιτροπή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα