Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Tokyo Electron Ltd., ότι οι πωλήσεις εξαρτημάτων στους κατασκευαστές chip της περιφέρειας, ήταν μεγάλες, σε συνδυασμό με το ράλι των μετοχών των εταιρειών της υψηλής τεχνολογίας, στις ΗΠΑ. Την άνοδο οδηγούσαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co.

«Ο κλάδος των ημιαγωγών φαίνεται να βγαίνει από το αδιέξοδο», ανέφερε ο Lee Wong-il, ο οποίος διαχειρίζεται 500 εκατ. δολ. σε μετοχές της Ν. Κορέας, με την HanaAllianz Investment Trust Management Co., στη Σεούλ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε 1,2%, φθάνοντας στις 101,66 μονάδες, στις 12:30' μ.μ., ώρα Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα, από τον Νοέμβριο του 2000. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελούσαν το 24% της συνολικής ανόδου του δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 11.654,67 μονάδες. Οι μετοχές της Honda Motor Co., κινούντο ανοδικά, μετά την ανακοίνωσή της, ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση των μερισμάτων, απ' ό,τι να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, σημείωνε απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Wesfarmers Ltd. και της Woolworths Ltd. μετά την εισήγηση της Morgan Stanley στους επενδυτές, να αποφύγουν τις μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης, καθώς εικάζεται ότι ενδεχόμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, θα περιορίσει τις δαπάνες των καταναλωτών.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, σημείωνε άνοδο 1,2%, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, μετά τις διακοπές από τις 4 Φεβρουαρίου, για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Ετους. Κλειστές θα είναι οι αγορές στην Κίνα μέχρι και αύριο. Ανοδικά κινούντο όλοι οι άλλοι δείκτες, στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα