ThyssenKrupp: Σχεδόν τρεις φορές υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2005 09:18

ΠΕΡΙΠΟΥ τριπλάσια κέρδη, το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, μετά την αύξηση των τιμών χάλυβα, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η τέταρτη σε μέγεθος χαλυβουργία της Ευρώπης, ThyssenKrupp AG.

Τα καθαρά της κέρδη, το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, αυξήθηκαν στα 275 εκατ. ευρώ (356 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 53 σεντς ανά μετοχή, από 100 εκατ. ευρώ ή 19 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. «Η ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες της ThyssenKrupp ήταν αξιοσημείωτη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της, Ekkehard Schulz, σχεδιάζει την αύξηση των τιμών για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, τον Απρίλιο, προκειμένου να καλύψει το κόστος του σιδηρομεταλλεύματος και του οπτάνθρακα. Πέρυσι, η εταιρεία πούλησε πολύ μεγάλες ποσότητες χάλυβα, καθώς η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό σε περίπου τρεις δεκαετίες.

Κατά την διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 21 Ιανουαρίου, η ThyssenKrupp ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν περισσότερο από 400 εκατ. ευρώ, έναντι 168 εκατ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 20%, φθάνοντας στα 10,1 δισ. ευρώ.

Φέτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 4,3%, μικρότερη από την άνοδο 8,5% που σημείωσαν οι μετοχές των πέντε εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Steel index. Η εταιρεία, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία είναι 8,7 δισ. ευρώ, αποσπά μεγαλύτερο μερίδιο σε πωλήσεις και κέρδη από προϊόντα, σε αντίθεση με την Arcelor SA, την Corus Group Plc, την Voestalpine AG και την Acerinox SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα