Μειοδότης στο διαγωνισμό για το Φράγμα Συκιάς η Μηχανική

Προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2005 17:28

Μειοδότης για την ανάληψη του έργου: «Αποπεράτωση Φράγματος Συκιάς», συνολικού προϋπολογισμού ύψους 170.000.000 ευρώ, ανακηρύχθηκε η Μηχανική Α.Ε. Το έργο δημοπρατήθηκε από την ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Φράγμα Συκιάς αποτελεί το δεύτερο, μετά τη Μεσοχώρα, Έργο Κεφαλής του «Συγκροτήματος Έργων Εκτροπής του Αχελώου προς Θεσσαλία» με σκοπό την παραγωγή ενέργειας και την εξασφάλιση του απαιτούμενου όγκου νερού προς άρδευση της ευρύτερης περιοχής.

Περιλαμβάνει φράγμα με κεντρικό αργιλικό πυρήνα και σώμα στήριξης από αμμοχάλικα και υλικά βραχωδών εκσκαφών. Το φράγμα, του οποίου ο άξονας είναι ελαφρά καμπύλος, έχει ύψος 165 μ., μήκος στέψης 440 μ. και ολικό όγκο 11,6 εκατομμύρια κυβικά μ.. Ακόμη περιλαμβάνει πρόσθετη σήραγγα εκτροπής επενδεδυμένη με σκυρόδεμα, εσωτερικής τελικής διαμέτρου 11 μ., πεταλοειδούς διατομής και μήκους 952 μ.

Η τοποθεσία του έργου βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ νομών Αρτας και Καρδίτσας, κοντά στο χωριό Πηγές Αρτας. Ο συμβατικός χρόνος κατασκευής του έργου είναι 65 μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα